09 July 2006

İŞBİR HOLDİNG İŞ İLANI


Bugün işbir Holding’in Hürriyet İ.K. da verdiği bir iş ilanı dikkatimi çekti. İlanda ÖSS ‘de ilk %2 lik üst dilime girmiş olmayı ve belirli bir IQ seviyesini aşmış olmayı şart koşuyordu.

Daha önce işe aldığı elemanlardaki IQ problemini görmüş olmalı ki bu konuda bu kadar hassas. Ya da bu ilanı veren İnsan kaynakları çalışanı kendi IQ seviyesi düşüklüğünü dengelemek açısından bu konuyu öncelikleri arasına almış ::))

Verdiği iş ilanlarıyla günde binlerce tüketiciye ulaşacağını bilen firmalar , bu ilanlarla kendi şirket değerlerini , kurumsal kültürlerini , sahip oldukları pozitif değerleri vurgulamak , bir kamuoyu hissi yaratmak için bir fırsat olarak görürken, işbir holding ne yapmaya çalışıyor ? Çok yönlü düşünebilen firmalar daha insani özellikleri şart koşarak müşterisine de “ biz size bu niteliklerde bir kadroyla hizmet ediyoruz “ gibi dolaylı mesajlar verirken , işbir holding niçin ortaçağ ayrımcılığına benzer bir tavrı , bu kadar çirkin bir üslupla dile getiriyor. Kamuoyunun önünde “para bende” tarzı tüccar yaklaşımını sergilemek yerine , niçin bu ilanı kurumsal bir imaj oluşturmak için kullanamıyor ?

Bu ilanla , işbir holding , tüketicisine , Holding oldum ama halen “ eti senin kemiği benim “ mantığından kurtulamadım mesajını iletiyor.

Bilinen hikayede baba oğluna şöyle söyler : kaymakam olmuşsun ama adam olamamışsın oğlum ; işbir holding de holding olmuş ama kurumsal olamamış…

TwitterTakip

1 comment:

Anonymous said...

gerçektende işsizliş oranının yüksekliği firmaları bu tür şımarıklıklara itiyor ,

çoğu insan bu tür yaklaşımlarla karşılaşmıştır

bu tür olaylara tepki göstermek gerekir

teşekürler

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us