23 April 2007

Yöneticiler niçin sevilmez ?


Okulunuzdaki öğretmenleri düşünün.Sizi öğrenmeye zorlar, ödevler verir , gerektiğinde cezalandırır. Aslında bu bir öğretme yöntemidir. Öğrenmeye uygun bir ortam yaratmak , sizi öğrenmeye hazır bir hale getirmek için bu tür methodlar uygulayarak sınıfı yönetmeye çalışır. Burada öğretmen basit bir şekilde işini yapıyordur . Ancak öğrenci cephesinden baktığınızda, öğretmene karşı zamanla bir tepki ve öfke oluşur. Konu kişisel olmamasına rağmen, öğrenci olayı kişiselleştirerek kendisine karşı kasıtlı bir art niyetin ipuçlarını arar. Öğretmeni ,cezalandıran karşıt bir unsur olarak görmeye başlar. Aynı tarafta olmalarına , ortak bir amaç için bir araya gelmelerine rağmen uygulamadaki ayrıntılar bir karşıtlık psikolojisi oluşturur.

İnsanlar sizi ne konuştuklarınızla ne de davranışlarınızla hatırlar ; yaptıklarınız neyse siz de o sunuzdur

Bir hakimin verdiği kararla, o hakimin kişiliği arasında neredeyse hiçbir bağlantı yoktur. Ama hiçbir suçlu da hakimi sevemez. Hakimin verdiği karar hakimi bir anlamda tanımlar. Yaptığı şey kişiliğiyle özdeşleşip söylediklerinin ve düşündüklerinin önüne geçer. Ne yaparsanız siz de o sunuzdur.
.
Yöneticilerin işi nedir ? Değiştirmek… Her zaman değiştirilmesi gereken bir şeyler vardır. Düzen , kendini tamamladığında bir yük olmaya başlar çünkü . Yöneticilerin işi sürekli yeni bir düzen inşia etmektir. Bu da değiştirmeyi , eleştirmeyi , daha fazlasını istemeyi beraberinde getirir. Yönetici sadece işini yapıyordur ama çalışan cephesinde durum farklı yorumlanır.

TwitterTakip

3 comments:

Anonymous said...

Bu konuya sizin söylediklerinize artı olarak eklemek istediğim bir konu var.

En iyi yöneticiler bile pek sevilmezler yada bir kısım kişiler tarafından eleştirilierler, çünkü bizler mutsuzluğumuzu, çaresizliğimizi ve ümitsizliğimizi dış etkenlere bağlamayı severiz. İçinden çıkamadığımız durumlara kendimiz çözüm üretemediğimizden bir sebep aramamız gerekir. Dışsal sebepleri göstermek bize bir nevi rahatlık verir, çünkü artık sorunun sebebi biz değilizdir.

Yutması ve kabul etmesi zor, farkındayım.

Bu yüzdende motivasyon eğitimleri popülerliğini devam ettirmeye devam edecektir...

Ama hepimiz için her zaman gelişmeye hazır ve açık olmak-- en azından denemek çok önemli...

yanmaneee said...

kd 12 shoes
yeezy boost
balenciaga sneakers
christian louboutin
supreme outlet
yeezy shoes
golden goose outlet
lebron 15
jordan retro
moncler

smesmaez said...

w5h46p2c61 j6s46x5q12 l7h99r3p11 o5u62m1t77 v3e46t7z46 w7l42n2l05

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us