22 May 2007

Mc Donalds'da kahvaltı pazarlanabilir mi ?


Mc Donald’s Dünyanın her yanına yayılmış durumda. Genellikle de insan trafiğinin en yoğun olduğu alanlarda bulunuyorlar.

Mc Donald’s gece geç saatlere kadar hizmet vermesine rağmen sabah saat 10:00 civarında satışa başlıyor. Hazır bir restaurant altyapısı varken McDonald’s niçin müşterilerine sabah kahvaltısı şeklinde aparatif bir şeyler sunmuyor. Bugün Ankara Kızılayda dikkatimi çeken şey , Hacıbaba gibi birçok restaurant kahvaltı menüleri hazırlarken McDonald’s kapılarının kapalı olması , çalışanları içeride sohbet etmeleriydi.

Eğer McDonald’s bir kültür ve yaşam tarzı ise , müşterileriyle daha çok zamanı paylaşmak , müşterilerini bu yaşam tarzına daha çok yaklaştırmaz mı ?

Bir fast food mağazasının kahvaltı menüsü sunması elbette kimliğini zedeleyip konseptini bozabilir. Ancak ürün seçimi ve sunuşu ile fast food tarzı yakalanıp bu değerler zarar görmeden korunabilir.

Basit ol ama basit kalma

TwitterTakip

3 comments:

Anonymous said...

aslında olabilir mcdonald kahvaltı verebilir sabah çevrenize biraz daha dikkatli bakın koşuşturan insanlar ve burada en çok alışveriş pogaca ve simit gibi yiyecekler neden bunu mcdonald satmasın bir sandoviç yapmak hamburger hazırlamaktan daha kısa sürüyor biraz çeşit belki light yada tombul sandoviç önemli olan bu alanda ne kadar farklılaşa bildiğidir. bence bunuda Mcdonaldtan daha iyi yapan kimse yok. Ama öncelik hedef bayanlar olmalı sonra gençler bunun için değişim şart biraz isim değişikliğiyle ürünü sunabilir.

Anonymous said...

BENDE MERAK EDİYORUM KART SATIŞ PAZARLAMA PİZZA SATMAYA BAŞLAYABİLİR Mİ http://www.kartsatispazarlama.com

Anonymous said...

Pazarlayabilir!

Singapur'da çalıştığım yıllarda Mc Donald's geç uyandığım sabahların kahvaltı durağıydı!

Kimliği de McDonald's a normalde uğramayı tercih etmeyen bir kişi nezdinde zedelenmek yerine kuvvetlenmişti!:)

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us