10 December 2008

McDonald's ve koku


Hacıbaba baklavaları mağazalarına gittiğinizde tereyağın ve baklavanın kokusunu alırsınız , Balıkçı Fevzi hocaya gittiğinizde balık kokusunu alırsınız ; peki McDonald’s restaurantlarına gittiğinizde nasıl bir kokuyla karşılaşırsınız?
McDonald’s kendisini yemek kokusundan izole etmiştir. Burnunuza hiçbir koku gelmez. Oysa , koku iştah artırıcı , tüketiciyi bağlayıcı ve kimliği ayrıştırıcı bir tarzda kullanılabilir. İnsanları simit dünyasına çeken önemli bir etken de susam kokusudur. McDonald’s üzerinde çalışarak patates cipsi kokusunun dışarı atılması değil de içeride hafif bir şekilde yayılmasını sağlayamaz mı ? Hacıoğlu lahmacun restaurantlarını lahmacun kokusundan izole ederek mi yoksa şimdi yaptığı gibi içeride hissedilmesini sağlayarak mı daha çok iş yapar ?

TwitterTakip

2 comments:

Anonymous said...

Mc donalds da ürünlerin bir çoğu donmuş halde bulunur. Donmuş halde bulunan bu ürünler 1-2 dakika içerisinde pişirilip müşteriye servis edilir. Sizin bahsettiğiniz yiyecek türleriyle mc donalds dakiler biraz daha farklı bana kalırsa.

her konuda atıp tutuyorum siktiğimin dünyasında said...

...hacıoglu o kötü kokuyu izole etmek için bir sürü yol deniyor,

blogunuzu inceliyorum ,bence blogunuzdaki bazı tespitler anlık ve temeli olmayan cıkarımlar,

kalitenizi yükseltmelisiniz,

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us