03 April 2009

DJ MsDonald's


McDonald’s gibi zincir restaurantlara gittiğinizde arka taraftan belirli belirsiz bir müzik çalıyor. Rast gele çalan bu müzikler bazen bir radyo kanalından geliyor.

Müziğin amacı ortamı yumuşatmak ve hareketlendirmektir. Ancak , bu kontrolsüz müzik ve tını sesleri daha iyi yönetilemez mi ?

Benim düşünceme göre ; merkezi bir yerde , bu zincir restaurantlara yayın yapabilecek bir radyo ya da internet sistemi kurulur , merkezde bulunan bir DJ müziğin çeşitini ve ritmini ayarlar. XXL menü alan kişilerin telefon mesajıyla istekte bulunabilecekleri , isimlerini ve mesajlarını iletebilecekleri bir düzen sağlanır , Dj yeni menülerle, kampanyalarla , ürün ve markayla ilgili kısa espiriler , yaşanan gerçek olaylar ya da o gün ki bir aktiviteyi duyurabilir.
Maksat müşteriyi daha fazla mekanda tutmak , kendisini evindeymiş gibi hissetmesini sağlamak , özel anlar yaşamasını sağlamak ise bu şekilde ortam ve deneyim farklılaştırılamaz mı ?

TwitterTakip

5 comments:

Anonymous said...

yanlış. MC Donalds'ın amacı zaten tüketiciyi mekanda daha az tutmak. Yani MC Donalds diyor ki "ye ve kalk"

Anonymous said...

janissary+1. Kesinlikle doğru yaklaşım. Mc Donaldslardaki müzikler özellikle can sıkıcı ve tekrar edicidir. Sandalyeler rahatsızdır. Zaten kapıdan girer girmez parayı veren birinden niye daha fazla oturmasını isteyesin ki? Kasada sattın sattın. Yoksa fazla oturan müşteri zaman ve para kaybıdır. Bu yüzden kasada şundan da istermisiniz bundan da istermisiniz diye tüm restauranti satmaya calisiolar kasada.

Anonymous said...

Link exchange іѕ nothing еlѕe but it is simply placing the οtheг person's webpage link on your page at suitable place and other person will also do same in support of you.

Feel free to visit my web-site virtual matrimonial dress games for girls
Also visit my page ; flash presentation

Anonymous said...

Hаѵing reаԁ this I believed it wаs
гeally enlightеnіng. I appreciаte уou taking the time
and effoгt to ρut this informative aгticle together.
I οncе again fіnԁ myѕelf personally spendіng а lot of tіme
both rеading аnd leaνing cοmments.
But so whаt, it was still worthwhile!

Heгe is my homepаge :: SEOPressor V5 review

Anonymous said...

Ηeya i'm for the first time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you helped me.

Also visit my web blog - seopressor version5

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us