30 March 2009

Gazete , Hürriyet İ.K. ; Konu aşk ve yalnızlık


Hürriyet gazetesinin hafta sonları yayınlanan İ.K. ekini biliyorsunuzdur. Cüneyt Ülsever burada her hafta sonu zorlama yazılar yazıyor. Aşk , ölüm , vicdan gibi konuları kendi bakış açısıyla yorumluyor. İ.k. ekini inceleyen , iş arayan , yeni iş imkanlarına fokuslanmış bir kitlenin karşısına bir siyasi düşünürü çıkartıp , aşk gibi konularda yazı yazdırmanın nasıl bir hedefi olabilir ?

Eğer tüketici bir süreliğine konudan uzaklaştırılıp ,dinlendirilmek isteniyorsa Murathan Mungan gibi bu konularda daha başarılı isimlere yer verilebilirdi.

Bununla birlikte iş arayan , işinden memnun olmayan bir kitle öfkeli , gergin bir psikolojinin içerisindedir. Daha genel ve kabul görmüş düşünceleri dile getiren C.Ülsever yerine, daha radikal ve öfkeli bir üslubu olan küçük İskender , Nihat Genç , Yılmaz Özdil tarzında bir kalem seçilmesi daha doğru olurdu. Bu kitleye tercüman olup , gazete ekiyle doğru bir bağlantı kurulabilirdi.

Hürriyet gazetesi okuyucusuyla bu tür bir bağ kurmanın yollarını bulmaya çalışmalı. Diğer türlü insanların iş bulana kadar altını çizdikleri , bulduktan sonra da takip etmedikleri bir ürün olursunuz.

TwitterTakip

No comments:

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us