14 March 2009

Sadece müşteriye gülümsemeniz ne kadar inandırıcı ?


Restaurant ya da pastanelerin dış kısmında otururken bir dilencinin ya da selpak satan küçük bir kızın size yaklaşması çok olasıdır. Bu kişilerin müşterileri rahatsız etme olasılığı bir gerçektir ama bu selpak satıcılarından daha çok insanı rahatsız eden , burada çalışan garsonların bu küçük çocuklara olan yaklaşımıdır.

Biraz önce güler yüzle , gayet nazik bir şekilde servisini yapan garson, bu küçük kızları gördüğünde yüzünde gayet öfkeli bir ifadeyle hırçınlaşır ve perde iner…

Dün Bahçelievler Liva pastanesinde otururken , yine bu küçük selpak satıcılarından bir kız yanıma yaklaştı. Garson , gayet güleç bir yüzle küçük kıza “ sen beni sevmiyor musun “ dedi ve küçük kız da gülümseyerek oradan uzaklaştı. Belli ki orada çalışan garsonlar ,pastanedeki yemeklerden ,küçük kızlara ikram ederek müşterileri rahatsız etmesini daha insani bir şekilde önlüyorlardı. Garsonun “ beni, sevmiyor musun “ sorusu üzerine ,küçük kız ,mesajı alarak , anlaşmalarını hatırlayarak oradan uzaklaşdı. Aklımda kalan Liva pastanesinin sadece müşterisine değil , dışarıdaki insanlara da gülümseyen ifadesiydi.

TwitterTakip

1 comment:

Anonymous said...

Çok Güzel Bir paylaşım,Yüreğinize sağlık...

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us