30 December 2007

YKM ve Vitrindeki çocuk gerilla çalışması


Vitrindeki çocuk uygulaması YKM ‘nin yaratıcı bir çalışması. 25 yaşlarında bir genç , dışarıdan geçen insanların gözlemleyebileceği şekilde vitrinin içerisinde 1 haftasını geçiriyor. Buradaki genç YKM ‘de satılan ürünlerle hayatını idame ettiriyor. Amaç , YMK’deki ürünler her ihtiyacınızı karşılar , mesajını iletebilmek.

Belirli tarz üretimi olmayan , bu tür satış mağazalarının ellerindeki en kuvvetli öğe, dinamik yapılarıdır. İçerisinde birçok çeşit markanın yer aldığı bir mağaza , nasıl bir tarz yaratabilir , hangi tüketici kitlesini hedefleyebilir ?

Bu tür mağazaların tüketici kitlesinde ve ürünlerinde net ayrımlar yapmaları çok zordur. Bu kadar genel ürüne ve çizgiye sahipken, sadık tüketici kitlesi oluşturmak , bütün yükü pazarlamanın üzerine yüklemek anlamına gelir.

Bu anlamda , bu gerilla çalışma istenilen etkiyi yaratacaktır. İçerisinde belirgin bir mesaj yok ancak dikkat çekme , gündem oluşturma anlamında başarılı olacaktır.

Yaratmak istediğiniz etki orta vadede elde edeceğiniz bir sonuçtur fakat süreci iyi yönetemediğiniz anda aksi tepkiler de oluşabilir. Durum iyi anlatılmadığında , mesajın kontrolsüz bir biçimde dolaşmasına müsaade edildiğinde , nasıl algılanacağını tahmin etmek oldukça zor. İçerideki gencin oraya hapsedilmesi , yaşam alanının ihlal edilmesi bu çalışmayı uzaktan duyan tüketicinin tepki gösterebileceği bir görüntüye dönüşebilir. Bu yüzden , bu çalışmadan sonra durum kendi haline bırakılmamalı , YKM buradaki durumu kendi cümleleriyle anlatarak bu yönde de etkide bulunmalıdır.

TwitterTakip

3 comments:

h k said...

Bir vitrine en fazla bakma süremi düşündüm, muhtemelen 1 dakikadan fazla bakmıyorumdur. Bu da vitrindeki şey dikkatimi çok çekerse ve vitrinin önünden bi yere ayrılmamam gerekiyorsa. Bu çalışma özel olarak anlatılmadığı sürece anlaşılacak bir çalışmaya benzemiyor. Vitrini düzenleyen birisi sanırım muhtemelen "vitrindeki çocuğu". ya da vitrine yatak koymadılarsa geceyi nerde geçirdiğini merak ederim. Bunun gibi konuyu anlamsızlaştıracak bir çok durum ortaya çıkabilir. Dolayısıyla bence YKM sizin dediğiniz gibi uygulama sonrasını değil uygulamaytı nasıl anlatacağını düşünmelidir. Uygulama başarıya ulaşırsa ondan sonra sizin son paragrafta belirttiğiniz hususları göz önüne almalıdır...

yanmaneee said...

jordan 12
yeezy boost 350 v2
kd 11
jordan shoes
kyrie 5 spongebob
golden goose sneakers
jordan shoes
yeezy boost 500
moncler coat
kd 10

tepesar said...

click for more info go to website check this site out best site here like this

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us