10 May 2008

Her insanın bir iyi bir de kötü hikayesi vardır




pop star yarışmasının neden bu kadar başarılı olduğu incelenmesi gereken bir konu. Niçin bazı adaylar hissedilir derecede yüksek oylar alırken diğerleri çabucak eleniyor ?

Acun ılıcalı’nın sunduğu var mısın yok musun programında yarışmacıların yüzlerine makyaj yapılmadığını fark ettim amaç daha doğal bir görüntü vermek , yarışmacının halkın içinden birisi olduğu izlenimini daha da güçlendirmekti.

Türk filmlerinde halkın içinden gelen gariban birisinin yükselmesi öğesi sık sık işlenir. Böyle bir konu itildiğini , dışlandığını ve değerlerinin banal göründüğünü düşünen geniş halk kitlelerinden destek görecek , kolay taraftar bulacaktır. Pop star yarışması bu tepkiyi daha yoğun işleyerek ekranda canlı canlı izlediğiniz bir yükseliş hikayesi yaratıyor. İzleyiciyi de bu hikayenin bir parçası haline getirerek geçici bir tatmin sağlıyor. Yarışmacıyla aynı değerlere sahip olan geniş kitle bu yarışmacının gösterdiği cesaret , açık sözlülük , başarı ile özdeşim kurarak kendisini sanal bir dünyada kutsuyor.

Buradan çıkarılması gereken ders ise ;

Herkesin bir iyi bir de kötü hikayesi vardır. İyi olanla yaşamını devam ettirirken kötü olanla yüzleşmek yerine kutsamak için uğraşır. İşte durmanız gereken nokta burasıdır…

TwitterTakip

No comments:

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us