29 May 2008

Olumsuzluk ve ticari beceri



Zenginlerin düşecekleri mesafe daha fazlayken, fakirlerin aşağı düşeceği mesafe çok daha azdır. Buna rağmen zenginler kadar risk almayı sevmezler. Oysa doğrusal mantık bize tersini söyler

İnsan ya da toplum söz konusu olduğunda düşünmek yerine deneyim sahibi olmayı daha sağlıklı bulurum. İnsanın söz konusu olduğu yerde güdülerime daha çok güvenirim

Yanınızdan fiyakalı bir arabayla, seksi poz takınan bir adam geçtiğinde , başarılı bir iş adamı olarak düşünürsünüz oysa, o kişi başarılı bir işadamının oğludur. Başarı ortalıkta seksi bir poz takınmaz… Bilinç bu tür şovlardan etkilenen toplumsal bir önyargıya sahiptir.

Negatif insanların yanına yaklaştığınızda hayattan korktuklarını görürsünüz. Korku ile olumsuzluk atbaşı gider. Halkta böyle bir olumsuzluk hiç eksik olmaz , kahve muhabbetlerinde Türkiye her gün batar çıkar.

Zenginlerin kaybedecekleri birçok şeyi varken niçin, kaybedecekleri bir şey olmayan insanlara göre daha çok risk alırlar ?

Para kazanmayı bir defa öğrenen bir insan düşünerek sahip olamayacağınız bir cesaret kazanır. Bu deneyimi yaşamamanın adı olumsuzluktur.

TwitterTakip

No comments:

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us