17 February 2008

İş hayatında Mükemmellik


İş dünyasında başarı, zannedildiği kadar da mükemmelliği gerektirmez. Çoğu insan mükemmeliyetçi olduğu için onlardan daha az yetenekli olanlar piyasada başarılı olabilir. Mükemmeliyetçi insanların diğerlerinin başarılarını anlamlandıramamaları hayatınızda tekrar tekrar yaşadığınız bir tecrübedir.

Bir gün iki iş adamı karanlık bir ormanda kaybolurlar. Gece olur , ayakkabılarını çıkartıp yatmaya hazırlanırken birden bir aslan belirir. Hemen bir tanesini ayakkabılarını giymeye çalışırken , diğeri aslandan kaçmamız mümkün değil , ayakkabını boşuna giyiyorsun , der. Diğer iş adamı ise ; aslandan hızlı değil, senin önünde koşsam yeter , der.


Mükemmel olmanız , idealinizdeki gibi koşmanız gerekmez.

TwitterTakip

1 comment:

Anonymous said...

Bence her insanın bir hedefi olmalı ve belirli bir süre ben 2008 yılının sonunda nerde olmalıyım hedef konmalı sonrada 2008 sonunda hedefim neydi ne kadar başarılı oldum hedefimi tamamladımmı gectimmi diye bakılıp bir sorgulama yapılmalı.

Ben daha cok sonuca bakıyorum neyin nasıl yapıldıgı cokta önemli deyil ahlaki ve etik oldugu sürece netice cok önemli.

Düşünün ki bir sofrada kahvaltılıklar aynı ama orada kahvaltı yapanlar farklı biri 3 bardak cay iciyor digeri hiç içmiyor.Biri zeytini cok yiyor digeri peyniri..vb...
İş dünyasında herkes bişeyler yapıyor düşünceler farklı ,karar verme sürecleri karar vermeleri farklı.


Başarılı olanlarla olmayanlar arasında cokta yaptıkları arasında fark yok .. sadece kahvaltı yapan insanlar gibi fark neyi nekadar ve hangi sıra ile yedikleri kadar ..
Her yigidin bir yogurt yeme tarzı vardır .

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us