02 February 2008

Müşteriyi anlamak için toplantı yapmak ya da direkt iletişim



BMW , mini cooper araçlarını ilk çıkarttığında, satışa sunmadan önce, bu araçla bir Dünya turu düzenleyerek müşteri görüşlerini toplamıştı.

Bugüne kadar ise tam tersi uygulanıyordu. Önce ürün çıkartılıyor , piyasaya sürülüp satılıyor daha sonra bu ürünü deneyen müşterilerin görüşleri alınarak yeni düzenlemeler yapılıyordu.

Buradaki kritik nokta , yeni bir ürün çıkarttığınızda heyecanla ilk olarak o ürünü alan müşteriler genellikle markanın en sadık müşterileridir. Dolayısıyla böyle bir acelecilikle en sadık müşterilerin bağımlılığını riske atmış oluyorsunuz. Sadık müşteriler üzerinde hataları test ederek iyileştirmelere gidebiliyorsunuz ama bu süreç kısa vadede hesaplanamayan bir maliyet getiriyor
.
Şirketlerde müşteri bakış açısını yakalamak için onlarca toplantı yapılır. Farklı bakış açısını yakalamaya çalışmak için toplantılar düzenlemek yerine direkt diyaloga girmek daha pratik değil mi ?

TwitterTakip

3 comments:

Anonymous said...

bir ürünün avantajlarını ve dez avantajlarını en güzel o ürünü kullanan müşteriden dinlersiniz bence müşteriyle diyalog elbette daha önemli..

yanmaneee said...

birkin bag
adidas tubular
nike cortez men
yeezy 700
kd shoes
yeezy shoes
jordan shoes
yeezy shoes
balenciaga
michael kors outlet online

tasla said...

important link Dolabuy Prada look here https://www.dolabuy.su see this site Dolabuy Celine

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us