07 February 2008

Satışta her iki tarafın da bildiği bir doğru



Satıcıların her zaman ezbere bir şekilde satmakta ısrar etmeleri yel değirmenlerine karşı savaşı andırır. Almayacağını tahmin edebildiğiniz bir müşteriye daha fazla ısrarın size nasıl bir faydası olabilir?

Anadolu’da , karnının doymayacağı yere acım deme , şeklinde bir tabir vardır. Karnınızın doymayacağını bildiğiniz bir yerde ısrarcı olmak ikna etmenin değil , karşıdaki insanın verdiği kararda ne kadar haklı olduğunu kanıtlamanın bir yolu olabilir.

müşterinin gözünden kaçmayan negatif bir yön üzerinde gereksiz yere ısrar etmektense, o negatif yönü siz itiraf edin. Bu şekilde doğru bir başlangıç yapmış , güven kazanmış olursunuz. Müşteri sizin doğruluğunuzu ancak doğruluğunu ve yanlışlığını ayırt edebildiği alanlarda sınayacaktır. Müşterinin bildiği bir şeyi kendi cümlelerinizle itiraf edin.

Müşteri bakkala girdiğinde o bakkalın pahalı ya da ucuz olduğunu ekmek gibi fiyatını bildiği basit bir ürün üzerinden yapacaktır. Güven oluşturacak bu basit noktaları atlamayın. Hatta müşterilerin sizi sınamadan , emin olmadan alışveriş yapmayacaklarını bilin ve sınanabileceğiniz ufak aşamalar oluşturun.

Yedek parçasının pahalı olduğu bir araç satıyorsanız bu gerçek muhtemelen müşteri tarafından da biliniyordur , bazı satıcıların yaptığı gibi bu konuya değinmemeye çalışmak , kaçamak yanıtlar vermek yerine bu durumu kendiniz belirtin. Zaten bilinen bir durum üzerinden puan kazanın.

TwitterTakip

2 comments:

Anonymous said...

güven kazanmak cok önemli gercekten mustafa beye katılıyorum aşama aşama hedefe yaklaşma elde etmek cok hoş bence ama bunu fark edebilmek daha hoşş ..

Anonymous said...

Şehrazat: Onur Ayrılalım,
Onur: Olur, ayrılalım.
Deniz: Yiğit Ayrılalım,
Yiğit: Tamam Deniz nasıl istersen.( Zor oluyor ama olmak zorunda)
Müşteriyi kaybetmemek için ısrar edilmemelidir, müşteri, üzerinde baskı kurulduğunu düşündüğü zaman çekip gider. ve bunda yapılacak birşey yoktur.
Almıyorsan alma kardeşim canın sağol:)) Mustafa Bey çok güzel konuya değinmişsiniz, iyi Çalışmalar...
Sedat YILDIZ

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us