20 August 2008

TSK ve İletişim



Ordu’nun yönetim anlayışı , toplumla iletişimi gibi konularda oldukça başarısız olduğunu düşünüyorum. Halk arasında herkesin bildiği gibi ordu içerisindeki yolsuzluklar , şehir merkezlerinin en iyi arazilerin ordunun elinde atıl tutulması gibi eleştirileri duymuşsunuzdur. TSK da bu tür söylentileri duyuyor ama bununla ilgili herhangi bir şey yapmıyor.

Güngörende geçen aylarda bir patlama oldu. Ben TSK yöneticisi olsam bu olaydan yola çıkarak bazı iletişim çalışmaları ve uygulamaları yapardım.Örneğin , Ankara Bahçelievler 7. cadde şehrin en kalabalık olduğu caddedir. Ordunun da tam bu caddenin ortasında bir ordu evi var ve sürekli olarak bir asker burada bekliyor. Askerin beklediği noktaya yakın bir yere temiz ve büyük bir çöp konteynır’ı yerleştirilir , caddedeki diğer çöp kutuları toplatılır ve “güvenliğiniz için vs. “ bir yazıyla halka ufak da olsa bir şeyle yapıldığı , toplum güvenliği için çalışıldığı mesajı pekiştirilir.

TSK’ya olan güven şimdilik üst sıralarda çıkıyor ama bence TSK cepten yiyor.

TwitterTakip

2 comments:

Ahmet DURMUSOGLU said...

Bence bu görüşünüzde yanılıyorsunuz.Nedenlerini bir çok nedenle açıkalayabilirim.Birincisi yıllardır farklı ve bagısmız kuruluslardan en guvenılır ve sevılen kurum olarak cıkması.Bunda farklı nedenler,tarihi roller olmakla beraber TSK'ın yıllardır sürdürdüğü iletişim politikasınında etkisi var.Yok demek büyük hata olur.İkincisi insanın olduğu yerde özellikle Türkiye'de yolsuzluk olayları yaygın heryrde var.Ama TSK'yı burda farklı kılan rütbesine bakmaksızın suçuyu yargılaması ve hapsetmesi. Erdil olayını hatırlatırım.Bunu Kamu kurumlarında görmek biraz zor üstelik Başbakanı,maliye bakanı üçkağtçılıktan yargılanan bir ülkeden bahsediyoruz.İkincisi görevi olmamasına rağman Güneydoğu Anadolu dahil olmak üzere bir çok şehirde altyapı,üst yapı çalışmaları yapması.(Sosyal alan,Park,aklınza ne gelirse) Güneydoğu anadolu dahil bir çok yerde Üniversite hazırlık kursları açması.TSK dev iletişim çalışmaları yapıyor siz sadece Ankarada bir caddenin çöp kutusunu görüyorsunuz.
Örnekleri çoğaltabilir,farklılaştırabilirim.Bence TSK değilde Polis teşkilatıyla ilgili bu yazıyı yazmış olsaydınız.Hak verebilirdim.Bununla ilgili bir yazı yazdım incelemenizi öneririm.
Saygılar

Ahmet DURMUSOGLU said...

duysaminanmam.blogspot.com

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us