13 June 2008

Kişilik ve görüntü ; Bir Yiğit Bulut analizi



insanların kişilikleriyle fiziksel özellikleri arasında bir bağlantı olduğunu düşünüyorum. Canlıların doğal hayata uyum sağlaması gibi vucut da içinde barındırdığı kişilik özelliklerine uyum sağlıyor ve bir biçimde benzeşiyor.

Örneğin , yukarıda Yiğit Bulut’un bir fotoğrafı var. Hemen bu fotoğrafı analiz etmeye çalışalım.

Oldukça kendine güvenen birisi , karşıdaki insanı ve olayları küçümseyen bir bakışı var. Bakışlarıyla “ her şey aslında o kadar basit ki “ diyor , çoğu şeyi bildiğini düşünüyor. Saç tarama şeklinden oldukça düzenli , düzeni ve uyumu seven bir kişi olduğunu anlıyoruz. Yazılarında asi ve saldırgan olmasına rağmen son derece uysal ve uyumlu bir kişi olduğunu düşünüyorum.

Yazılarını incelediğinizde , görüntüden çıkan sonuçla yazıları arasında bir parelellik olduğunu görüyorsunuz. Yazılarında “ her şey o kadar basit ki “ ifadesini genellikle kısa ve maddeler halindeki açıklamalarından anlıyoruz. Ayrıntıya girmiyor ve tesbiti tek cümleyle yapıyor “ bu böyle olmuştur “

Faullerindeki ayrıntıyı da atlamamak lazım bu arada. Saçının üst tarafı gelenekselliği temsil ederken , faulleri biraz daha trend yönünü ele veriyor. Yazılarında da bu karmaşıklığı zaman zaman görebilirsiniz.

TwitterTakip

No comments:

free web site hit counters

Image Hosted by ImageShack.us
 
Image Hosted by ImageShack.us